RUN WITH ME 2023

Beëindigd
98%
Gedoneerd: € 9.790,62
Doel: € 10.000,00

Op zaterdag 20 mei 2023 zal de tweede editie van RunWithME plaatsvinden in Rotterdam! Dit hardloopevenement wordt georganiseerd om zo veel mogelijk geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar Meningitis en Encephalitis om zo veel mogelijk hersenaandoeningen in de toekomst te kunnen voorkomen. De run zal overdag zijn met aansluitend een borrel. Ren jij met ons mee? Dat zou geweldig zijn.

Per minuut worden in de wereld 5 mensen getroffen door hersenontsteking en hersenvliesontsteking. Getroffenen kunnen hieraan overlijden of houden blijvende hersenschade over. Zo ook Jur Deitmers, die tijdens zijn studie aan de Erasmus Universiteit op 10 maart 2017 werd getroffen door een acute hersenontsteking in Amerika. Na 5 weken te hebben gevochten voor zijn leven is hij zijn hele geheugen verloren. Na een ongekend snelle en harde leerweg heeft hij, ondanks dat zijn artsen dit voor onmogelijk verklaarden, opnieuw kennis vergaard en zelfs weten af te studeren! Na dit donkere hoofdstuk in zijn leven heeft hij in 2019 de onafhankelijke Stichting ItsME opgericht, waar de ‘M’ staat voor Meningitis en de ‘E’ staat voor Encefalitis. Deze stichting zet zich in voor nader onderzoek naar de hersensen om deze gezond te houden. Wij als commissie zetten ons in om naar aanleiding van een hardloopevenement in Rotterdam zo veel mogelijk geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar Meningitis en Encephalitis om zo veel mogelijk hersenaandoeningen in de toekomst te kunnen voorkomen. Daar hebben we jullie hard bij nodig! Jur kijkt inmiddels positief terug naar zijn hersenontsteking, want hij is nu onbevangen en het heeft hem ook kwaliteiten gebracht, bijvoorbeeld gedichten maken. Dus afsluitend:

So for foundation ItsME
There is a run committee
Wil je ons steunen, met de tocht?
En iedereen helpen die voor zijn leven vocht
Dus willen jullie ons doel helpen bereiken?
De hersenen namelijk even goed bekijken
Want leuk jullie te leren kennen
Willen jullie met ons mee rennen?

Je kunt je opgeven voor 7, 14 of 21 km. Inschrijven doe je via deze link.

Deelnemers

Deze kanjers zetten zich in om meer internationaal onderzoek te realiseren naar hersen(vlies)ontsteking. Help jij ons om het doel van dit project te bereiken? Jouw donatie wordt heel erg gewaardeerd. Iedere euro telt! Hieronder kan je doneren aan individuele personen of aan teams. Je kunt zoeken op team of op naam van de deelnemer.

Vrijwilliger worden?

Als professionele goededoelenorganisatie proberen wij de kosten zo laag mogelijk te houden. Daarom kunnen we alle hulp goed gebruiken. Zoals Lionel Richie al zong “Is it ME you’re looking for?” ofwel past het doel van onze stichting goed bij jou, meld je dan aan als vrijwilliger.