Fly with ME

Ended
327%
Donated: € 1.637,22
Goal: € 500,00

Herinneren jullie dat jullie gevraagd zijn voor de Vogels?

Ik niet...

Begin 2017 is voor mij een heftige vlucht begonnen. Naar aanleiding van de twee hersenontstekingen die ik in dat jaar kreeg, heb ik Stichting ItsME opgericht. Deze stichting heeft als doel geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar Menigitis en Encefalitis. De twee eerste letters maken de naam van de stichting: ME. En je hersenen, dat ben jij: It’s me...

Als je namelijk getroffen wordt door een hersenontsteking, dan heb je als Vogel serieuze tegenwind. Eerst het overwinnen van de ziekte, zeg maar een storm met windkracht 10.

Neem van mij aan dat dit een stevige tegenwind was. Daarna het herstel waarbij een paar maanden later bleek dat de eerste hersenontsteking zo heftig was geweest dat mijn lichaam antistoffen had aangemaakt, maar te veel. Dus een overreactie. Hierdoor begonnen de antistoffen tegen mijzelf te vechten, waardoor er een tweede ontsteking was ontstaan. Ik belandde nu in een storm met de kracht van een orkaan. Hierdoor moest ik aan een serieuze hoeveelheid Prednison. Bijwerkingen aankomen, slapeloosheid en somberheid. Letterlijk 50 kilo aangekomen. Inmiddels ben ik er helemaal van af, maar dat was een verschrikkelijke tijd.

Een van de eerste onderzoeken die we willen financieren gaat over een mogelijke manier om zo’n effect van een tweede ontsteking te voorkomen. Mocht je leuke ideeën hebben om funding op te halen, ik sta overal voor open. Fly with ME.

Participants

These go-getters are committed to achieving more international research into brain (membrane) inflammation. Will you help us reach the goal of this project? Your donation is much appreciated. Every euro counts! Below you can donate to individuals or teams. You can search by team or by the name of the participant.

Want to become a volunteer?

As a professional charity organization, we try to keep costs as low as possible. That's why we can use all the help. As Lionel Richie sang “Is it ME you're looking for?” or if the purpose of our foundation suits you, then register as a volunteer.