Fly with ME

Beëindigd
327%
Gedoneerd: € 1.637,22
Doel: € 500,00

Herinneren jullie dat jullie gevraagd zijn voor de Vogels?

Ik niet...

Begin 2017 is voor mij een heftige vlucht begonnen. Naar aanleiding van de twee hersenontstekingen die ik in dat jaar kreeg, heb ik Stichting ItsME opgericht. Deze stichting heeft als doel geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar Menigitis en Encefalitis. De twee eerste letters maken de naam van de stichting: ME. En je hersenen, dat ben jij: It’s me...

Als je namelijk getroffen wordt door een hersenontsteking, dan heb je als Vogel serieuze tegenwind. Eerst het overwinnen van de ziekte, zeg maar een storm met windkracht 10.

Neem van mij aan dat dit een stevige tegenwind was. Daarna het herstel waarbij een paar maanden later bleek dat de eerste hersenontsteking zo heftig was geweest dat mijn lichaam antistoffen had aangemaakt, maar te veel. Dus een overreactie. Hierdoor begonnen de antistoffen tegen mijzelf te vechten, waardoor er een tweede ontsteking was ontstaan. Ik belandde nu in een storm met de kracht van een orkaan. Hierdoor moest ik aan een serieuze hoeveelheid Prednison. Bijwerkingen aankomen, slapeloosheid en somberheid. Letterlijk 50 kilo aangekomen. Inmiddels ben ik er helemaal van af, maar dat was een verschrikkelijke tijd.

Een van de eerste onderzoeken die we willen financieren gaat over een mogelijke manier om zo’n effect van een tweede ontsteking te voorkomen. Mocht je leuke ideeën hebben om funding op te halen, ik sta overal voor open. Fly with ME.

Deelnemers

Deze kanjers zetten zich in om meer internationaal onderzoek te realiseren naar hersen(vlies)ontsteking. Help jij ons om het doel van dit project te bereiken? Jouw donatie wordt heel erg gewaardeerd. Iedere euro telt! Hieronder kan je doneren aan individuele personen of aan teams. Je kunt zoeken op team of op naam van de deelnemer.

Vrijwilliger worden?

Als professionele goededoelenorganisatie proberen wij de kosten zo laag mogelijk te houden. Daarom kunnen we alle hulp goed gebruiken. Zoals Lionel Richie al zong “Is it ME you’re looking for?” ofwel past het doel van onze stichting goed bij jou, meld je dan aan als vrijwilliger.