Sammie de Vries

102%
Gedoneerd: € 4.575,00
Doel: € 4.500,00

Lieve familie en vrienden,

Op 15 juni is het zover en gaan wij met een grote groep 50km lopen voor de it’sME foundation. De stichting ItsME zet zich in voor het financieren van baanbrekend onderzoek naar hersen(vlies)ontsteking. De meeste mensen hebben er nog nooit van gehoord. Toch komen beide vernietigende ontstekingen vaker voor dan bijvoorbeeld MS (multiple sclerose). Iedere minuut is er iemand op deze wereld die getroffen wordt door een hersenontsteking (Encefalitis). Voor hersenvliesontsteking (Meningitis) is dat zelfs 4 tot 5 keer zoveel. Per jaar betreft dit miljoenen mensen, waarvan er velen overlijden of er blijvende restverschijnselen aan overhouden.

Ook mijn vader is gediagnosticeerd met auto-immuun encefalitis, een hersenontsteking die wordt veroorzaakt doordat het afweersysteem zich tegen de hersenen keert. Tot op heden is er nog geen genezing gevonden voor het zeldzame type Anti-IgLON5. Het is noodzakelijk om deze ziekte onder de aandacht te brengen, zodat er meer onderzoek naar kan worden gedaan, waardoor mensen die getroffen worden door de ziekte in de toekomst genezen kunnen worden.

Mocht je mij en daarmee ook de stichting willen steunen, dan kan dat via onderstaande link! ❤️

Deelnemers

Deze kanjers zetten zich in om meer internationaal onderzoek te realiseren naar hersen(vlies)ontsteking. Help jij ons om het doel van dit project te bereiken? Jouw donatie wordt heel erg gewaardeerd. Iedere euro telt! Hieronder kan je doneren aan individuele personen of aan teams. Je kunt zoeken op team of op naam van de deelnemer.

Vrijwilliger worden?

Als professionele goededoelenorganisatie proberen wij de kosten zo laag mogelijk te houden. Daarom kunnen we alle hulp goed gebruiken. Zoals Lionel Richie al zong “Is it ME you’re looking for?” ofwel past het doel van onze stichting goed bij jou, meld je dan aan als vrijwilliger.