Join ME

Project aanmelden

Doe je mee aan een sportevenement, zoals bijvoorbeeld een hardloopwedstrijd, een fietswedstrijd, golfevenement, triatlon of kitesurfing Geef je een feest en weet je niets te vragen aan je gasten? Wil je met jouw collega’s of met school een actie organiseren voor een goed doel? Organiseer je zelf een event voor een goed doel?

Actie voor bestaand project starten

Start je hier je eigen actie en nodig iedereen die je kent uit om jou te steunen.

Some tips from ME

 1. Maak een persoonlijke actiepagina
  Een actiepagina met jouw persoonlijk verhaal en foto’s zorgt voor meer donaties. Upload wat foto’s die met jou en jouw actie te maken hebben. Vertel waarom jij de actie bent gestart. Het gros van je supporters zal doneren omdat ze een band met je hebben en ze jou graag willen steunen.
 2. Eerst een paar donaties, dan pas de publiciteit opzoeken
  Voordat je aandacht vraagt voor je actie is het verstandig om alvast een paar donaties te hebben. Vraag je familie en beste vrienden eerst persoonlijk om een donatie te doen voordat je alle andere mensen vraagt om te doneren. Goed voorbeeld doet namelijk goed volgen.
 3. Zet de link van je actiepagina in je handtekening onder je mails
  Op die manier ziet iedereen die je mailt jouw actie.
 4. Mondeling contact en met hulp van mobiel
  Vertel op je werk, school, vereniging, in de kantine en tijdens feestjes over de actie die je bent gestart. En vraag ze dan direct om je te sponsoren en niet te wachten tot ze thuis zijn. Iedereen kan eenvoudig met hun smartphone je actie bekijken en doneren, eventueel met een Tikkie. Meteen boter bij de vis!
 5. Plaats regelmatig blogs en deel deze op social media
  In je blog kun je vertellen hoe het met je actie gaat en deze kun je dan delen op Facebook, Instagram of LinkedIn. De kracht van een boodschap zit hem in de herhaling…
  Voorbeelden van statusupdates:
  • Als je meedoet aan een sportevenement: vertel wat over je voorbereidingen en maak hier foto’s van. Tag de mensen die betrokken zijn bij je voorbereiding in je bericht.
  • Bedank mensen in het openbaar elke keer als je een donatie krijgt. Doordat anderen dit zien zullen ze eerder geneigd zijn om dit ook te doen. Echt, het helpt!
 6. Betrek je donateurs bij je eindsprint!
  Ervaring leert dat de laatste twee weken van je actie het meeste wordt gedoneerd. Dat is dus de eindsprint voor je actie. Zet dan ook je eindsprint goed in en vraag je donateurs om hulp daarbij. Want die zullen ook graag willen dat je je streefbedrag haalt.
 7. Benader bedrijven om je te sponsoren
  Vergeet niet om ook bedrijven te benaderen om je te sponsoren. Je werkgever, een goede klant, een fijne leverancier. Als dank kan je daarover een speciaal nieuwsbericht/blog schrijven en verspreiden met hun naam daarin. Of hun logo als afbeelding plaatsen op je actiepagina.
 8. Hou vol: blijf mensen herinneren!
  Niet iedereen zal direct gaan doneren. Stuur daarom aardige herinneringsmails of WhatsApp-berichtjes als ze nog niet hebben gedoneerd. De aanhouder wint 🙂

Project aanmelden of actie starten

Maak hieronder een keuze:
 • Project aanmelden

  Meld hier een project aan om geld op te halen voor ItsME.

 • Actie voor project starten

  Start hier een actie om een bestaand project van ItsME te ondersteunen. Je kan een project individueel of als team ondersteunen.